«Ιερά Τύμπανα Της Γης» Η γιορτή των κρουστών στην Αθήνα
Μερικοί από τους κορυφαίους δεξιοτέχνες κρουστών απ’ όλο τον κόσμο, θα συναντηθούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα, στα πλαίσια του φεστιβάλ κρουστών «Ιερά Τύμπανα Της Γης».
Η  μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία και η αθρόα προσέλευση του κοινού στην περσινή πρώτη διοργάνωση, οδήγησαν στην απόφαση για την προσθήκη μιας ακόμα μέρας στο φετινό διήμερο φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο υπέροχο θέατρο «Δόρα Στράτου», στον ιερό λόφο του Φιλοπάππου, στις 3 και 4 Ιουνίου.
Τα «Ιερά Τύμπανα Της Γης» θα ηχήσουν και πάλι κάτω από τον καλοκαιρινό αττικό ουρανό, μεταδίδοντας ένα οικουμενικό ρυθμικό μήνυμα, μέσα από τις ερμηνείες σπουδαίων μουσικών, που θα έρθουν ειδικά για αυτή τη συναυλία από την Αφρική, την Κούβα, την Ινδία και θα συμπράξουν με Ελληνες μουσικούς σε μια μοναδική μουσική/χορευτική γιορτή, όπου το κάθε σχήμα θα μας μυήσει στις μουσικές παραδόσεις του, μέσα από τη μυσταγωγία του ρυθμού και της μελωδίας.
Αναλυτικά συμμετέχουν:
Ινδία:
Ramkumar Mishra-(tabla)
Uma Shankar Vinayakram-(gatam)

Κούβα:
Pedro Pablo Rodriguez Mireles (multi latin percussionist)
Akemis Teran Carrera – (τραγούδι)
Carlos Menendez

Αφρική:
Harouna Dembele – (djembe)
Fanta Dembele – (τραγούδι, χορός)
Seydou Diabate- balafone (ξυλόφωνο)
Αυτή η μοναδική συνύπαρξη τόσων μουσικών σε μια σκηνή, καθιστά το φεστιβάλ ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός, από αυτά που σπάνια έχει την ευκαιρία να απολαύσει το ελληνικό κοινό, που έχει αποδείξει ότι αγαπά και το ρυθμό και τις ιδιαίτερες καλλιτεχνικές συνυπάρξεις.
Η γιορτή κρουστών αποδεικνύει ότι η μουσική παγκοσμιοποίηση μπορεί να έχει μια ουσιαστική υπόσταση όσο επιτρέπει διαφορετικές μουσικές κουλτούρες να δοκιμάσουν τη συνύπαρξη τους, σεβόμενη η καθεμία την ύπαρξη της άλλης, ερχόμενη σε αληθινό μουσικό διάλογο.
Την συναυλία «Ιερά Τύμπανα Της Γης» διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Πangea world music center
 
Θέατρο «Δόρα Στράτου», Φιλοπάππου

Ωρα προσέλευσης: 20:30
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ προπώληση, 15 στο ταμείο του θεάτρου.
Προπώληση: Public, Ticket Services


                                                              Πρόσβαση
Το κηποθέατρο βρίσκεται απέναντι από την Ακρόπολη, στην πίσω πλευρά του Λόφου Φιλοπάππου. 
Με τα πόδια: Απέναντι από την Ακρόπολη, από το τέρμα του πεζόδρομου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου προς τον Αγ. Δημήτρη Λουμπαρδιάρη, ακολουθείτε τις πινακίδες. (ισχύει μόνο κατά τη διάρκεια των θερινών παραστάσεων) Χάρτης διαδρομής
Με το μετρό: Σταθμός "Ακρόπολη". Από την Πλάκα, τέρμα του πεζόδρομου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, απέναντι από την είσοδο της Ακρόπολης. (ισχύει μόνο κατά τη διάρκεια των θερινών παραστάσεων)    Χάρτης διαδρομής
Με το μετρό: Σταθμός "Ακρόπολη". Από το Σταθμό, Μακρυγιάννη, Μισαραλιώτου, Τσάμη Καρατάσου, Φιλοπάππου, Αρακύνθου  Χάρτης διαδρομής
Με το μετρό: Σταθμός "Φιξ". Από το Σταθμό, Συγγρού, Α.Ζίνη, Γκουφιέ, Ορλώφ, Φιλοπάππου, Αρακύνθου  Χάρτης διαδρομής
Με τον ηλεκτρικό : Σταθμός "Πετράλωνα"  Χάρτης διαδρομής
Με λεωφορείο: τρόλλεϊ 15 μέχρι την Πλατεία Φιλοπάππου, ή γραμμή 230 Ακρόπολη-Ζωγράφου. Χάρτης διαδρομής
Με αυτοκίνητο: περιφερειακός του Φιλοπάππου, από το εστιατόριο “Διόνυσος” ή από Πετράλωνα. Υπάρχει μεγάλος χώρος στάθμευσης.
Copyright © 2013 Pure Public Relations.Όλα τα δικαιώματα προστατευμένα.
Created by MixGrill.gr.